Se den unika bilen Indigo 3000R!

Indigo 3000R kommer till årets träff. Bilen är en helt unik bil som byggs i begränsade serier i specialutföranden. De 10 första bilarna ingår i Signature Series som tillägnas Indigos historia. Klassiska sportbilsegenskaper med sköna tidlösa linjer i kombination med prestanda och komfort, en bil att njuta av som ger dig glädje och som berör dina sinnen. Varje Indigo 3000R är byggd för hand med kvalitet och omsorg av vårt dedikerade team. Missa inte att se den live!

Information om Indigo 3000R

Indigo 3000R är försedd med rak sexcylindrig motor på 2,9 liter med assistans av dubbelturbo. Med sin effekt på över 300 hk och närmare 400 Nm levererar den drygt 50% mer effekt än den ursprungliga motorn som satt i Indigo 3000. Den nya motorn är likt tidigare baserad på svensk beprövad teknik. En ny elektrisk arkitektur har skapats både kring motorstyrning samt bilen i övrigt. Tillsammans med konfigureringen av bilens styrsystem uppnås en karaktär med sportig respons som lämpar sig för modern GT körning. Sist men inte minst har den nya motorn förfinats för att kunna möta emissionskraven enligt Euro 6.

En trend bland sportbilsentusiaster är att söka sig tillbaka till klassiskt manuella växellådor. Ett naturligt val för Indigo 3000R föll därför på ”5 speed – Stick Shift”. Tillsammans med torrkoppling garanterar detta föraren en förstärkning av den totala upplevelse och retroflört, som bilen så framgångsrikt signalerar.

Chassi och hjulupphängning
Med smarta deformationszoner i en galvaniserad stålrörskonstruktion uppnår bilen moderna krav kring krocksäkerhet och vridstyvhet. Den karaktäristiska push-rod fjädringen i framvagnen med tvärställd kompositbladfjäder känns igen från tidigare generation. En nyutvecklad aluminiumtank med viktförskjutningsskott och förbättrad packning har resulterat i en lägre tyngdpunkt och stabilare bakvagn med multi-link, som likt framvagnen har en tvärställd kompositbladfjäder.”

_D4S7983 _D4S7691

Share This: