Vallåkraboken – Hur allting startade

Vallåkraboken – Vallåkra Volvo 30år

Ett måste för alla inom svensk bilhobby!

Till den lilla orten Vallåkra i Skåne vallfärdar årligen svenska bilbyggare för att visa upp sina egna stylade bilar och inspireras av andras. Nu kommer ”Vallåkra-Volvo 30 år”. En specialtidning från Bilsports redaktion, som följt människorna bakom evenemanget genom alla år. Ett måste för alla som är intresserade av svensk bilhobby.

Det här är berättelsen om ett gäng Volvo-entusiaster från Skåne som lyckades engagera en hel nation. I slutet av 70-talet blev det populärt att modifiera vanliga Volvo-bilar, en biltyp många svenska ungdomar ägde. Utmaningen var att finna en egen stil på sin bil, vilket kunde kräva hundratals timmar i garaget.

Per Östman och bröderna Bengt och Bertil Wilhelmsson från Vallåkra i Skåne väckte stor uppmärksamhet med sina vässade Volvo-bilar. Vallåkra blev ett begrepp. Reportagen i tidningen Bilsport inspirerade andra ungdomar att bygga om sin Volvo.

Bilsport Special ”Vallåkra-Volvo 30 år” beskriver fenomenet i ord och bild. En rullande historik av färgglada lackeringar och breda däck.

Köp den via webbshopen här! eller Ring och beställ boken eller tidningen på tel: 0455-30 29 30

boken1

Share This: