Försvarsmakten kommer till Vallåkra!

Försvarsmakten kommer i år att finnas på plats både på marken och i luften ovanför Enoch Thulins flygplats.
När du tänker på Försvarsmakten vad tänker du på? Är det stridsvagnar, flygplan, vapen och ubåtar som dyker upp i ditt huvud? I Försvarsmakten kallar vi det för materiel och det är våra mekaniker och tekniker som får materielen att fungera och vara tillgänglig för insats när så krävs.
Under hela helgen kommer vi att vara på plats för att berätta om den nya grundutbildningen eller som många kallar den värnplikten. Träffa våra yrkesinformatörer och få all information du behöver. Vi kommer även att visa de allra slagkraftigaste fordonen vi har inom armén – Stridsvagn 122, Stridsfordon 9040 och Pansarterrängbil 360 med flera. Våra mekaniker kommer dessutom på plats att förevisa hur snabbt det kan gå att genomföra ett motorbyte på en stridsvagn!
På söndagen kommer Flygvapnets stridsflygplan JAS 39 att genomföra en hårresande flyguppvisning – den vill du absolut inte missa! Dessutom kommer det ske överflygning med det taktiska transportflygplanet Tp84 Hercules och en uppvisning med skolflygplanet SK60.

Kom och prata med oss på Vallåkraträffen. Vi kan berätta mer om Försvarsmakten och vad vi gör samt så klart alla möjligheter som finns för dig att bli en del av oss!

forsvarsmakten3

En rote JAS 39 över Östersjön. Fotograf: Louise Levin, Försvarsmakten.

forsvarsmakten1

Soldater genomför tekniskt underhåll.

forsvarsmakten2 

Flygtekniker genomför klargöring av JAS 39 inför nästa uppdrag.

Share This: